Pe data de 19 septembrie a avut loc  Atelierul de coordonare a eforturilor societății civile pentru egalitatea de gen. Evenimentul a avut ca scop analiza situației actuale în domeniul egalității de gen și identificarea recomandărilor privind asigurarea egalității de facto între femei şi bărbați în Republica Moldova.

Evenimentul a întrunit participanți din diferite localități ale țării, persoane fizice, organizații nonguvernamentale și grupuri informale care au analizat progresele făcute în domeniul egalității de gen și au identificat soluții de promovare a egalității de gen, atît la nivel local, cît și național.

În a doua parte a evenimentului a avut loc Adunarea Generală a Platformei pentru Egalitate de Gen, unde a fost prezentat raportul de activitate pentru perioada 2015-2016, a fost aprobată Strategia pentru anii 2016-2018 și au fost aleși membrii Biroului Permanent, mandatul III.

Conform numărului de voturi acumulate, noii membri ai Biroului Permanent al Platformei pentru Egalitate de Gen sunt: Alina Andronache, Alexei Buzu, Antonița Fonari, Cornelia Călin, Ecaterina Mardarovici, Valentina Bodrug-Lungu, Victoria Apostol.

 

Scrie un comentariu