La 22 noiembrie Platforma pentru Egalitate de Gen și-a ales noile organe de conducere. Astfel, noua președintă a platformei este doamna Ecaterina Mardarovici, președinta Clubului politic al femeilor 50/50. În ultimii ani, organizația în cauză a edificat cluburi politice ale femeilor în raioanele Telenești, Strășeni, Cimișlia, Cahul și Briceni, contribuind la abilitarea politică a peste 600 de femei. In funcția de vice-președintă a fost aleasa Doamna Valentina Bodrug-Lungu, președinta Asociației Gender-Centru. Această organizație contribuie activ la promovarea egalității de gen prin cercetare, analize și instruiri. Secretariatul va fi asigurat de doamna Nina Lozinschi, care a fost alături de Platformă de la fondarea acesteia în iulie 2015.

Actualmente  Platforma pentru egalitatea de gen întrunește 28 de membri, atât persoane fizice, cât și juridice. Fundația Est-Europeană are calitatea de membru observator. Platforma pentru egalitatea de gen a avut un rol cheie în promovarea reformelor în domeniul egalității de gen, inclusiv adoptarea cotei minime de reprezentare de 40% pentru femei și bărbați pe listele de candidați în Parlament, instituirea concediului paternal de 14 zile plătite din bugetul de stat.

Platforma pentru Egalitate de gen a fost instituită în anul 2015, în parteneriat cu Centrul de Resurse Tineri și Liberi, în cadrul proiectului “Femeile în politică”, implementat de Fundația Est-Europeană, Centrul parteneriat pentru dezvoltare, UN Women, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, susținut de financiar de Guvernul Suediei.

Sursa: www.FEE.md

Scrie un comentariu