Y-PEER Moldova oferă posibilitatea cadrelor didactice să devină Trainer Național în sănătatea sexual-reproductivă. Participanții vor fi instruiți la 3 module a școlii trainerilor pentru profesori cu tematici diferite, pentru a fi pregătiți să desfășoare cu ușurință ore de informare a tinerilor pe subiectul educației sexuale.

Cine poate participa?

Persoane motivate și dispuse să participe la toate trei module de instruire în perioada Martie-August 2017, după cum urmează:

 • Modulul I – 4-6 martie 2017
 • Modulul II – iunie 2017
 • Modulul III – august 2017

Profesorii dornici să se implice activ în reațea, să desfășoare ore informative și instruiri pentru tineri pe subiecte legate de sănătatea și drepturile sexual reproductive.

De ce puteți beneficia la Școala Trainerilor?

În cadrul celor trei module de instruire, participanții își vor dezvolta abilitățile de facilitare și organizare a activităților pentru tineri, pe următoarele subiecte:

 • Sănătatea și drepturile sexual reproductive, inclusiv prevenirea HIV și a infecțiilor cu transmitere sexuală, metode de contracepție, sarcina în adolescență;
 • Educația de la egal la egal prin tehnici de teatru social;
 • Egalitatea de gen și fenomenul discriminării;
 • Comunicarea, facilitarea și dezvoltarea capacităților de trainer.

De ce poți beneficia în calitate de trainer?

În calitate de trainer veți avea posibilitatea:

 • Să acumulați cunoștințe în domeniul sănătății sexual reproductive;
 • Să organizați instruiri și activități de informare cu tematica Educația Reproductivă;
 • Să coordonați activitatea unei echipe de Educatori de la Egal la Egal.

Cine este Y-PEER?

Y-PEER Moldova, AO Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL este o rețea de tineri educatori care organizează activități de informare, educare și comunicare cu semenii lor. Scopul educatorilor de la egal la egal este de a dezvolta tinerilor cunoștințe, atitudini și deprinderi utile de viață pentru a-și proteja sănătatea cu toată responsabilitatea. Y-PEER activează în 16 localități ale țării și continuă să își extindă activitatea.

Toți cei interesați sunt rugați să completeze formularul de aplicare și să-l transmită pe adresa de e-mail ypeer@ypeer.mdpână la 24 februarie 2017. Pentru întrebări suplimentare, contactați: 062111907 sau la 062111905.

Sursa: Zugo.md

1 Comentariu

 1. Schimbarile din pubertate si viata intima nu mai reprezinta subiecte tabu pentru 70 de elevi din tara. Minorii au nsusit, pe parcursul anului trecut, cum sa evite avorturile si infectiile sexual transmisibile.

Scrie un comentariu