La data de 12 iunie 2018, membrii Platformei pentru Egalitate de Gen au înaintat o plângere către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității în care și-au expus poziția privind declarațiile făcute de către primarul Ilan Șor pe rețelele de socializare în data de 23 mai 2018, considerând afirmațiile primarului sexiste și discriminatorii față de politiciana Maia Sandu, și în general față de femeile din Republica Moldova.

Plângerea poate fi vizualizată AICI.

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a emis următoarea decizie la petiția noastră:

– Faptele constatate reprezint instigare la discriminarea femeilor în sfera politică.

– Consiliul recomandă reclamatului să aducă scuze publice pentru declarațiile sexiste și instigatoare la discriminare folosind următorul text: „Cer scuze pentru dectarațiite mele sexiste și instigatoare la discriminarea femeilor în politică”.

– Consiliul recomandă reclamatului să dea dovadă de mai multă responsabilitate în pozițiile sale publice și să se abțină pe viitor de la declarații sexiste și intrigatoare la discriminare.

Platforma pentru Egalitate de Gen speră că în continuare liderii politici se vor abține de la declarații sexiste și vor promova șanse egale atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Decizia în întregime poate fi vizualizată AICI.

Scrie un comentariu