Știința reflectă oamenii care o realizează. 

Lumea are nevoie de știință, iar știința are nevoie de femei și fete.

Astăzi, doar 30 la sută dintre cercetătorii din întreaga lume sunt femei și doar 35 la sută dintre toți studenții înscriși în domeniile de studiu legate de STEM sunt femei.

Studii recente au descoperit că femeile din domeniile STEM publică mai puțin, sunt plătite mai puțin pentru cercetările lor și nu progresează la fel ca bărbații în cariera lor. Fetele sunt adesea făcute să creadă că nu sunt suficient de inteligente pentru STEM sau că băieții și bărbații au afinitate naturală pentru câmp.

În ciuda acestor neplăceri, femeile și fetele continuă să conducă inovația și cercetarea de ultimă oră. Au creat medicina care salvează vieți și au rupt bariera sonoră, au explorat universul și au pus bazele pentru a înțelege structura ADN-ului. Ele sunt modele inspiratoare pentru generațiile noastre viitoare.

Viitorul nostru va fi marcat de progresul științific și tehnologic, care poate fi realizat numai atunci când femeile și fetele sunt creatoare, proprietare și lidere a științei, tehnologiei și inovării. Reducerea diferenței de gen în STEM este vitală pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și pentru crearea infrastructurii, serviciilor și soluțiilor care funcționează pentru toți oamenii.

La 11 februarie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor în Știință și invităm toată lumea să distrugă stereotipurile, să sfideze prejudecățile de gen și să învingă discriminarea care revin femeilor și fetelor în domeniile STEM.

Comunitatea de afaceri, instituțiile de știință și de cercetare au o miză pentru a reduce decalajul de gen. UN Women solicită investiții și oportunități pentru femei și fete să învețe, să crească și să inoveze în știință și tehnologie, iar companiile din întreaga lume să adopte Principiile de împuternicire a femeilor care promovează egalitatea de gen și abilitarea femeilor în locul de muncă, pe piață și în comunitate.

DE CE SUSȚINEM FEMEILE ȘI FETELE ÎN ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE?

 

În ciuda progreselor în asigurarea oportunităților pentru femei în domeniile STEM, femeile și fetele continuă să fie subreprezentate în mod sistematic în calitate de utilizatori și lideri în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă, trebuie să asigurăm accesul și participarea deplină și egală la științe pentru femei și fete.

MASS MEDIA

Folosiți hashtag-ul #WomenInScience cu mesaje care sfidează stereotipurile de gen și răspândiți cuvântul cu privire la necesitatea includerii mai multor femei și fete în STEM!

View image on Twitter

Accesați AICI ilustrațiile cu femeile care au schimbat lumea cu contribuțiile lor în STEM.

Vedeți AICI cele 7 femei de știință pe care trebuie să le cunoști și să le sărbătorești.

Sursa: www.unwomen.org

 

Scrie un comentariu