Protest inedit pe covorul roșu de la Cannes 2018. Zeci de actrițe au mărșăluit ținându-se de mână și au cerut eliminarea discriminării pe motive de gen în industria cinematografică. Printre vedetele care au participat la marș se numără Cate Blanchett, Kristen Stewart și Salma Hayek, scrie BBC News.
Protestul vine după o perioadă de turbulențe în industrie în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală a unor nume importante. De asemenea, organizatorii Festivalul de la Cannes au fost criticați pentru că nu au reușit să prezinte mai multe filme regizate de femei, scrie libertatea.ro.

cannes-protest-actrite-3

Actrițele și producătorii de film și-au unit forțele și au mers pe covorul roșu ținându-se de mâini, iar Cate Blanchett a vorbit despre inegalitățile de gen ale industriei cinematografice.

Suntem aici 82 de femei, reprezentând numărul de regizori de sex feminin care au urcat aceste scări de la prima ediție a festivalului de film de la Cannes în 1946. În aceeași perioadă, 1.688 de regizori de sex masculin au urcat pe aceleași scări. Prestigiosul Palme d’Or a fost acordat unui număr de 71 de regizori de sex masculin, prea numeroși pentru a le menționa numele, dar doar două femei au reușit să îl obțină”,  a spus dubla câștigătoare a premiului Oscar.

„Solicităm ca locurile de muncă să fie diverse și echitabile, astfel încât acestea să reflecte cel mai bine lumea în care trăim” a adăugat Blanchett, informează  www.glamour.ro.

cannes-protest-actrite-1-1024x727

Printre femeile care au participat la protest s-au aflat toate membrele juriului festivalului și mai multe actrițe, regizoare și producătoare de film.

Marșul femeilor de la Hollywood a fost organizat pe covorul roșu de la Marele Teatru Lumier, înainte de proiecția filmului „Girls of the Sun” (n.r. Fetele Soarelui) un film care se potrivește perfect cu mesajul transmis de cele 82 de participante la protest: Este regizat de o femeie și spune povestea unei unități de comando feminin din Kurdistan.

Mai multe femei, printre care și Kristen Stewart, au făcut o declarație de modă puternică făcându-și apariția în costume masculine, pentru a-și arăta nemulțumirea față de dress code-ul Festivalului de la Cannes, care este adesea denunțat drept sexist. În trecut, femeile care nu purtau tocuri înalte nu au fost lăsate să intre la premierele filmelor, informează www.glamour.ro

Sursa: www.diez.mdwww.glamour.ro

Sursa foto: www.glamour.ro

Scrie un comentariu