Militanta pentru egalitate de gen, Alina Andronache a lansat un vlog deosebit pentru Republica Moldova. Este vorba despre „Vlogul unei Mame Feministe”.

Autorea spune că vlogul ei este despre cum se combină maternitatea cu feminismul, despre experiența ei de a educa copiii fără stereotipuri și cum integrăm principiul egalității de gen în familie și educația copiilor.

27540651_199138370665553_5007331211118221902_n

În primul video, autoarea Vlogului unei Mame Feministe povestește despre copilăria ei, familia ei și cum s-a ciocnit prima oară de șabloanele societății care prescriu comportamente stereotipe de gen despre cum ar trebui să fie o fată sau un băiat, cum trebuie educați, cine și ce trebuie să facă în dependență de genul pe care îl are.

Acest vlog este adresat atât mamelor, cât și tuturor femeilor și bărbaților. În următoarele episoade va aborda mai multe subiecte din viața practică, situații zilnice pe care cu siguranță fiecare din noi le întâmpină.

Alina Andronache este membră a Platformei pentru Egalitate de Gen, mamă a trei copii și soția vloggerului ortodox Ion Andronache. Recent, ea a zguduit sistemul medical și opinia publică fiind co-autoarea Declarației celor 98 de femei care au avut de suferit în urma interacționării cu sistemul medical perinatal.

Descriere Pagină:

Acest vlog este despre cum se combină viața de familie cu cea profesională, maternitate și feminisim, despre experiența mea de a educa copiii fără stereotipuri și cum integrez principiul egalității de gen în familie și educația copiilor.

Sunt o mamă feministă și acest vlog e despre ceea ce gândesc, simt și cred!

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu