Proiectul „Tekwill” și Comunitatea Tech Women lansează o nouă inițiativă – „Tech Women Ambassadors”, un program menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul Tehnologiei Informației, dar și să inspire și să încurajeze aspirațiile fetelor care își doresc să îmbrățișeze o carieră în această industrie.

Programul va include evenimente informale cu caracter lunar, conferințe, sesiuni de socializare, orientare în carieră, mentorat, schimb de experiență și alte forme de întruniri deschise tuturor doritoarelor de a cunoaște, explora și valorifica oportunitățile de afirmare profesională în domeniul IT. Toate acțiunile planificate vor fi organizate și moderate de Ambasadoarele Tech Women, rol conferit celor 11 profesioniste IT selectate prin intermediul unui concurs public. Candidatele selectate reprezintă diverse domenii de activitate din întreaga industrie și s-au remarcat prin performanțele atinse, dar și prin implicarea activă în inițiativele de abilitare a femeilor în sectorul IT.

În Republica Moldova, ponderea femeilor în domeniul TIC constituie 17-18 % din totalul persoanelor angajate în sector, cu 5 % mai puțin decât în România și Bulgaria. Un studiu realizat de Comisia Europeană arată că încurajarea femeilor să acceseze oportunitățile de angajare în domeniul TIC ar putea duce la o creștere anuală a PIB-ului UE cu circa 9 miliarde de euro, ceea ce confirmă aportul semnificativ pe care l-ar putea avea acestea la o creștere economică durabilă și îmbunătățirea condițiilor de trai.

Acțiunile și evenimentele din cadrul Programului „Tech Women Ambassadors” vor fi desfășurate cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. Inițiativele vor fi adresate tuturor femeilor din domeniul IT și tinerelor care sunt deja în domeniu sau intenționează să îl acceseze.

Ştirea în întregime poate fi vizualizată AICI.

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu