GirlsGoIT anunță desfășurarea unei noi ediții a Taberei de Vară și te invită să participi la aceasta, pentru a te iniția în domeniul tehnologiilor. 100 de fete din peste 13 regiuni ale țării vor avea ocazia să studieze domenii STEM și să devină parte a comunității GirlsGoIT.

Printre principalele beneficii pentru care ar trebui să participi la tabăra de vară GirlsGoIT menționăm:
1. Ai șansa să alegi să studiezi unul din domeniile: Dezvoltare Web, Robotică, Imprimare 3D sau Drone;
2. Vei putea să devii o ambasadoare GirlsGoIT și să continui activitatea în cadrul clubului local din localitatea ta după tabăra de vară;
3. Vei face parte dintr-un mediu activ și dinamic, alături de alte fete din diferite regiuni ale țării etc.

La tabăra de vară GirlsGoIT 2018 pot participa:
– fetele cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani;
– fetele care cunosc limba engleză cel puțin la nivel începător;
– fetele ca posedă cel puțin cunoștințe de bază a utilizării unui calculator.

Tabăra de Vară va fi structurată în două ture:
Prima tură – Software development (Front-end, Web design, Back-end) – 11-19 iulie
A doua tură – Hardware development (Imprimare 3D, Robotică, Drone) – 21-29 iulie

Tabăra de vară are și o taxă de participare de 350 de lei. Organizatorii vor asigura cazare și alimentare pentru durata Taberei, materiale necesare și un tricou personalizat. Persoanele care provin din familii social-vulnerabile vor fi scutite de taxa de participare.

GirlsGoIT este un program național care oferă acces, educație și promovare pentru fete în domeniul tehnologiilor. Cu suportul părinților și al partenerilor, am implementat deja cu succes două ediții ale Taberei de Vară în 2015, 2016 și 2017.

GirlsGoIT este prezent în 13 regiuni din Moldova, prin intermediul unei rețele de 13 cluburi locale – http://girlsgoit.org/ro/cluburi-locale.html. Rețeaua de cluburi locale este coordonată de ambasadoarele programului GirlsGoIT care contribuie la impactul local al programului cu suportul instituțiilor de învățământ și a bilbiotecilor locale.

GirlsGoIT este susținut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, UN Women Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei, Spark Research Lab, Ellation, BSD Management și implementat de către TEKEDU.

 

Mai multe detalii și înregistrarea o găsiți AICI

Persoana de contact pentru orice întrebări sau detalii:
Mihaela Iurașcu
E-mail: mihaela.iurascu@tekedu.org

Sursa: www.docs.google.com

Scrie un comentariu