Timp de o zi, 29 martie, cele 9 echipe au navigat prin baza de date statistice a Biroului Național de Statistică și au încercat să găsească date care să spună o poveste.

La eveniment se putea înscrie orice tânăr/tânără, student/ă, profesionist/ă cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, indiferent de domeniul de activitate, iar participarea a fost gratuită. DATAVIZ Hackathon a adunat tineri din diverse domenii: studenți la economie, sociologie, statistică, programatori, ONG-iști, jurnaliști, designeri grafici, academicieni, activiști, pentru cei care cred că statistica poate fi valorificată prin colaborarea profesioniștilor din mai multe domenii.

Ideea de organizare şi desfăşurare a Hackathonului a fost privită pozitiv de BNS. Directoarea generală adjunctă, Ala Negruţa a susţinut: „Asemenea evenimente, generatoare de idei, sunt binevenite deoarece aduc viziuni noi, care ulterior pot fi preluate şi multiplicate. Comunicarea statisticilor într-un format mai prietenos utilizatorilor este o prioritate pentru BNS, iar infograficele sunt o metodă modernă care poate uşura înţelegerea datelor şi eventual utilizarea lor”.

Echipele alese de juriu ca fiind câștigătoare sunt: Codex și GeoGraph, acestea au fost premiate cu vouchere în valoare de 100 și 200 de euro.

 

Întreg infograficul interactiv îl puteți vedea aici: Moldova by iData

Sursa: www.diez.md  

Scrie un comentariu