Pentru a marca luna sensibilizării opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală (aprilie), tinerii membri ai echipei organizatorice Wave Week Moldova și-au unit forțele cu voluntarii Corpului Păcii, dar și voluntarii Organizației pentru combaterea traficului de ființe umane, pentru a lansa în premieră pentru Moldova campania Red My Lips.

 

Pe întreaga durată a lunii aprilie, puteți urmări pagina de Facebook oficială a campaniei, unde zilnic apar fotografiile membrilor echipei purtând ruj roșu și expunând mesaje informative cu privire la consimțământul și hărțuirea sexuală. Devin-o informat despre hărțuirea și violența sexuală urmărind posterele și filmulețele de pe pagină.

Red My Lips este un ONG internațional, care an de an desfășoară o campanie cu același nume (#RedMyLips), ce-și  propune sensibilizarea opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, condamnarea deschisă a miturilor legate de viol și a învinuirii victimelor, și încurajarea solidarității față de victimele violenței sexuale. Pe tot parcursul lunii aprilie, oameni din toate colțurile lumii vor purta ruj de culoare roșie, pentru a-și arăta susținerea față de victimele acestei crime, dar și refuzul de a rămâne nepăsători față de hărțuirea sexuală.

Și tu poți participa la această campanie prin a alege a purta ruj roșu, prin distribuirea fotografiilor pe rețele de socializare și provocarea discuțiilor despre sex, hărțuire sexuală și consimțământ, cu prietenii, membrii familiei și colegii tăi.

În acest context, RedMyLips Moldova anunță un concurs fotografic.

Regulile concursului foto sunt următoarele:

ruj

ruj

Poartă și tu ruj roșu pentru a marca luna sensibilizării opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală!

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu