În cadrul  Forumului Politic la Nivel Înalt  pentru Dezvoltare Durabilă al Organizației Națiunilor Unite, care va avea loc în perioada 7 – 16 iulie,  Republica Moldova va prezenta primului său Raport Voluntar Național.

Evenimentul va fi transmis în regim online fiind posibilă vizualizarea acestuia, fără condiții speciale de acces, prin intermediul platformei: http://webtv.un.org/. De menționat că, prin accesarea platformei, vor putea fi vizualizate toate evenimentele oficiale organizate în cadrul Forumului Politic de Nivel Înalt din anul curent.

Raportul VNR poate fi accesat aici:  https://sustainabledevelopment.un.org/memberstates/moldova

Raportul Voluntar Național reflectă progresele, provocările, dar și oportunitățile țării în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă fiind elaborat prin efortul comun al autorităților publice, organizațiilor societății civile, precum și cu suportul și expertiza Agențiilor Organizației Națiunilor Unite din Republica Moldova.

AO Gender-Centru, organizaţia care deţine secretariatul Platformei pentru Egalitate de Gen în parteneriat cu Woman in Sustainable Development of Moldova au pregătit raport altenativ privind revizuirea națională voluntară (VNR).

Rapoartele alternative pot fi un instrument puternic și important. Ele oferă o platformă pentru a lucra în cadrul organizațiilor societății civile, creează oportunități de a interacționa cu guvernul dvs., ajută la determinarea unei linii de bază pentru măsurarea schimbărilor în timp, generează informații și analize pe care să le utilizați în advocacy și în mass-media și ajută la identificarea lacunelor și deficiențelor din guvern. politici și programe.

Raportul aternativ privind revizuirea națională voluntară pentru Dezvoltare Durabilă îl găsiţi moldova_shadow-report.

 

 

Scrie un comentariu