În cadrul Programului ONU „Femeile în politică”, UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Abilitarea Femeilor) în parteneriat cu Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova “Abilități Europene Fără Limite” a inițiat  implementarea unei inițiative privind consolidarea abilităților și sporirea capacităților de lidere a femeilor cu  dizabilități, dar și promovarea eficientă a priorităților lor în procesul decizional la nivel național și local, care se va desfășura în perioada iunie – octombrie 2017.

Scopul principal al programului este consolidarea abilităților și capacităților unui grup de 30 femei cu dizabilități la nivel de comunitate în materie de liderism, egalitate de gen, advocacy, comunicare instituțională, discurs politic, instrumente media pentru promovarea drepturile persoanelor cu dizabilități, comunicarea mass-media, negocierea publică/politică, stabilirea obiectivelor și planificarea acțiunilor etc., dar și promovarea eficientă a priorităților lor în procesul decizional la nivel național și local.

Proiectul va avea 4 etape:

Etapa 1. Instruire – vor fi organizate 3 (trei) module de formare, în perioada iunie – octombrie 2017, câte 2 zile pentru fiecare sesiune (1,5 zile pentru training și jumătate de zi destinată vizitelor cu reprezentanții/tele factorilor de decizie).

Etapa 2. Vizite, întâlniri, schimburi de experiență  – se vor organiza o serie de întâlniri și schimburi de experiență între participantele la curs și reprezentați/te ai/ale Guvernului RM, Parlamentului RM, ministerelor, instituțiilor publice, cu diverși funcționari de rang înalt, dar și cu femeile de succes din Republica Moldova.

Etapa 3. Mentorat – Participantele vor examina studii de caz, vor realiza teme pentru acasă, luând în considerație lecțiile învățate și experiența acumulată, sprijinite fiind de traineri/e-mentori/e cu experiență.

Etapa 4. Campania de sensibilizare – organizarea unei campanii de informare și sensibilizare pentru a spori toleranța societății față de femeile cu dizabilități și  implicarea  lor în aspectele sociale, politice și economice ale vieții. In cadrul campaniei vor fi realizate  sesiuni foto, articole despre participantele proiectului, filmarea unui spot video, conferințe de presă.

La toate etapele proiectului participantele vor fi însoțite de asistenții/e personali/e- voluntari/e implicați/te în inițiativă.

Programul va fi realizat pentru participantele ce vorbesc limba română și rusă (va fi asigurat/ă traducător/oare).

Toată informația despre proiect, etapele realizate, participantele, mentorii, programul de studii etc., va fi disponibilă pe site-ul proiectului: www.participareapolitica.eu .

Cât durează proiectul?

Iunie – octombrie 2017

Cine este eligibil pentru acest proiect? 

Femeile și fetele cu dizabilități cu vârsta împlinită de 18 ani, de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cum puteți beneficia de acest program de instruire?

Femeile și fetele cu dizabilități care doresc să aplice la acest program trebuie să completeze ACEST formular și să-l expedieze împreună cu CV-ul său la adresa electronică:  office.aefl@gmail.com  cu titlul „ Programul de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu  dizabilități”, până pe data de 11  iunie 2017, ora 18:00.

O comisie de selecție va examina fiecare aplicație și va selecta participantele la training, în funcție de punctajul obținut pentru dosarul depus.

Astfel se va acorda:

Pentru CV-ul prezentat – maximum 40 puncte (în cazul în care candidata a participat la alte seminare în domeniul leadership și egalitate de gen, CV-ul trebuie să conțină această informație) și pentru formularul completat – maximum 60 puncte.

Punctele vor fi acordate în funcție de experiența anterioară a participantei în manifestarea capacităților de lideră la nivel local, precum și în funcție de motivația participantei de a fi implicată în acest proiect. În cazul în care vor fi identificate mai multe candidate eligibile decât numărul disponibil de locuri, preferință se va da candidatelor care nu au mai participat anterior în programe de instruire de acest fel.

Candidatele selectate pentru a participa la acest program vor semna un „Angajament” prin care se obligă să participe la toate activitățile proiectului. Femeile selectate vor fi convocate de 3 ori pe o perioadă de 2 zile pentru desfășurarea activităților preconizate în proiect, în orașul Chișinău. Pentru participante va fi asigurată cazarea şi rambursarea cheltuielilor de transport.

Întrebări suplimentare: office.aefl@gmail.com sau la telefonul (+373) 61161292, în atenția coordonatoarei Irina Revin.

Dar și pe pagina din facebook: https://web.facebook.com/abilitati.md

 

Sursa: www.civic.md

Sursa foto: Oksana Pischanskaya

Scrie un comentariu