Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un ciclu de emisiuni, intitulat  ”Împărțit la doi”. Prin intermediul acestora, CJI își propune să aducă în atenția publicului aspecte legate de problematica de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții.

Valentina Bodru-Lungu, Vicepreședinta Platformei pentru Egalitate de Gen  la emisiunea ”Prejudecăți și stereotipuri de gen în Republica Moldova”,  unde s-au pus în discuție stereotipurile de gen:  ce sunt acestea și cum le depășim, ce recomandă experții și cum percep bărbații și femeile egalitatea de gen.

12”Dacă noi astăzi, le oferim copiilor în familie sau în școală niște modele care contribuie la dezvoltarea lor pozitivă și nu la limitarea capacităților lor în aceste modele feminine și masculine tradiționale, atunci fetele și băieții vor avea mai multa forță interioară pentru a se dezvolta ca o personalitate și a îmbrățișa profesiile pe care le-ar dori, în conformitate cu potențialul și cunoștințele lor„.

Pe parcursul campaniei vor fi realizate 20 de emisiuni care vor putea fi urmărite pe portalul moldova-azi.md. Emisiunile  vor fi  difuzate  și de unele posturi  TV.

Emisiunile sunt realizate în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al  Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în Chișinău.

Sursa: www.media-azi.md

Scrie un comentariu