În data de 30 septembrie 2017, Platforma pentru Egalitate de Gen a participat la cea de-a doua zi a evenimentului Civic Fest, unde a avut loc Târgul ONG-urilor. Vizitatorii centrului comercial în care s-a desfășurat evenimentul au avut posibilitatea să cunoască ONG-urile de la noi din ţară şi să afle mai multe despre Expoziția mobilă de Caricaturi ”Egalitatea de gen pe înțelesul tuturor”, care are drept scop informarea și sensibilizarea opiniei publice privind dreptul la egalitate și neadmiterea discriminării pe baza perpetuării expresiilor sexiste.

Copiii care au vizitat Târgul ONG-urilor au participat la atelierele creative, unde, în acelaşi timp, au fost informaţi despre drepturile lor, ajutorul în cazurile de violenţă domestică, linia verde de prevenire a suicidului, dar şi cum pot să-i ajute în cadrul campaniilor sociale pe ceilalţi copii. Adolescenţii şi tinerii prezenţi la Civic Fest au aflat mai multe despre programele de voluntariat ale organizaţiilor de tineret, dar au asistat şi la un atelier de participare civică şi leadership personal, susţinut de Doru Curoşu.

Programul artistic de la CIVIC FEST 2017 a fost unul cu totul deosebit, fiind susţinut de copii de la casele comunitare ale organizaţiei Concordia, dar şi de copiii din ansamblul de dansuri şi cântece rome, veniţi din mai multe raioane ale ţării. La final, copiii de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret au susţinut un recital inedit: cor, dansuri moderne, modă ecologică şi ansamblul folcloric.

Totodată, anul acesta Civic Fest s-a bucurat de o experienţă inedită – participarea a 20 de ONG-uri la festivalul omolog din România – la Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu