În data de  28 martie  2017, membra Platformei pentru Egalitate de Gen, Olga Patlati a participat la emisiunea „Casa Radio”  cu  genericul „Participarea femeilor și bărbaților în viața publică și politică a comunității” care s-a desfășurat în or. Sângerei,  la Radio Moldova.

La emisiune s-a discutat despre promovarea femeilor în procesul decizional și necesitatea  pledării pentru cota reprezentativă de 40% inclusiv respectarea prevederilor de plasament  pe listele candidaților.

Cota de reprezentare a femeilor  la nivel local, din 33 consilieri raionali doar 4 sunt femei. În raionul Sîngerei din 26 primării, 9 sunt conduse de femei. La acest capitol, în raion este o dinamică pozitivă ( au fost 5 femei primare, iar acum sunt 9).

Silvia Țurcanu, Primară com. Chișcăreni a împărtășit experiența sa, fiind la al IV-lea mandat,  în atragerea de  fonduri investiționale pentru dezvoltarea localității.

Olga Patlati a menționat că este important ca societatea să fie sensibilă la politica egalității de gen, atunci vom reuși mai multe.

La discuție  au participat Bârsan Ion – Cancelaria de Stat, Teritoriala Bălți; Ludmila Prociuc – Consilieră în Consiliul Raional Sângerei, Silvia Țurcanu – Primară în com. Chișcăreni și Olga Patlati , președinte AO ODFC, organizație membră a Platformei Egalitate de Gen.

Emisiunea o puteți audia  mai jos.

Scrie un comentariu