Miercuri, 07 iunie, 2017, ora 10:00 consilieri și consiliere, dar și alți membri din diverse partide politice care activează în raza Regionalei de Nord a Republicii Moldova, vor participa în cadrul emisiunii mass-media  SOR-TV, la discuția  cu genericul Participarea femeilor și bărbaților în viața publică și politică a comunității care va avea loc la Consiliul Raional Soroca.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza opinia publică despre importanţa participării active în egală măsură a femeilor și bărbaților la viaţa publică şi politică în comunităţi, dar şi la nivel național, și respectarea drepturilor pentru oportunităţi egale între femei şi bărbaţi.

Consilieri și consiliere  din diverse localităţi ale Regionalei Nord din Republica Moldova, dar şi care activează în diverse partide politice, vor promova mesajul cu privire la aplicarea cotei participative și egalității de gen în R. M., se vor axa pe probleme, soluţii şi impactul acestor politici. Solidaritatea femeilor și bărbaților pentru promovarea politicilor egalității de gen va  reprezenta o forţa de convingere pentru publicul larg privind problema drepturilor egale pentru femei și bărbați și importanța respectări acestora.

Evenimentul este organizat cu efort conjugat şi în parteneriat de mai multe organizaţii-membre ale Platformei pentru  Egalitate de Gen  în cadrul proiectului „Promovarea egalității de gen în Republica Moldova” cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană în cadrul Proiectului „Femeile în politică”, implementat în parteneriat cu UN Women, PNUD Moldova şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea Guvernului Suediei.

Scrie un comentariu