În raionul Soroca a fost difuzată emisiunea TV cu genericul „Participarea femeilor și bărbaților în viața publică și politică a comunității”.

La discuție a participat Svetlana Păunescu, sefa DASPF din Soroca; Silvia Leșan, Primară s. Schineni; Iulia Scripnic, reprezentantă Clubului Politic 50/50, Filiala Soroca; Olga Patlati, Președinta A.O. Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza opinia publică despre importanța participării active, în egala măsură a femeilor și a bărbaților, la viața publică și politică a comunității, dar și la nivel național. Respectarea drepturilor pentru oportunitățile egale dintre femei și bărbați.

Solidaritatea femeilor și bărbaților pentru promovarea politicilor egalității de gen, va reprezenta o forță de convingere pentru publicul larg, privind problema drepturilor egale pentru femei și bărbați și importanța respectării acestora.

„Numărul femeilor în funcție de decizie este alarmant de mic.  În consilii avem circa 20% de femei, iar în sfera bugetară veniturile femeii sunt mai joase, comparativ cu veniturile bărbaților.  În raionul Soroca sunt 35 de sate, în care activează 31 de primari bărbați și doar 4  femei primare.”  Tatiana Covalciuc, resprezentanta Clubului Politic 50/50, Filiala Soroca.

Emisiunea poate fi vizionată AICI.

Evenimentul este organizat cu efort conjugat şi în parteneriat de mai multe organizaţii-membre ale Platformei pentru Egalitate de Gen în cadrul proiectului „Promovarea egalității de gen în Republica Moldova” cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană în cadrul Proiectului „Femeile în politică”, implementat în parteneriat cu UN Women, PNUD Moldova şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea Guvernului Suediei.

Scrie un comentariu