Acest raport prezintă rezultatele reprezentative de cercetare ale Studiului OSCE privind bunăstarea și siguranța femeilor pentru Moldova. Studiul a fost implementat în anul 2018, în țările selectate din Europa de Sud-Est și Europa de Est.

Studiul realizat de OSCE a inclus o componentă cantitativă și calitativă cu scopul de a furniza date comparative cu privire la diferitele forme de violență pe care femeile le-au experimentat în copilărie și pe tot parcursul vieții lor. În cadrul cercetării a fost analizată violența pe care au suferit-o femeile în situații de conflict și non-conflict, precum și impactul pe care violența o are asupra femeilor și fetelor, inclusiv consecințele de lungă durată a acesteia. Întrebările privind normele și atitudinile legate de violența împotriva femeilor au fost adresate pentru a înțelege mai bine a cauzele care stau la baza violenței.

Studiul poate fi descărcat AICI.

Viziunile, opiniile, concluziile și alte informații exprimate în acest document nu reflectă în mod necesar poziția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), cu excepția cazurilor când OSCE este definită explicit ca și autor al documentului.

Sursa: www.osce.org

Scrie un comentariu