Mariana Dahan este o figură proeminentă în lumea identificării digitale. Aceasta conduce proiectul, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor. Recent moldoveanca a fost inclusă în Top 100 Influencers in Identity, alături de alți o sută influenceri cunoscuți din întreaga lume, precum Mark Zuckerberg sau  Edward Snowden.

Obiectivul inițiativei globale este crearea unui sistem securizat de identificare personală, ce va folosi tehnologiile secolului.

Mariana Dahan a fost coordonator de programe și specialist senior în tehnologii de informare și comunicare la Banca Mondială. Moldoveanca este și fondatoare la Global Blockchain Business Council, organizație care implementează tehnologii blockchain – un mecanism care permite oricui să stocheze sau să transfere active.

Cariera Marianei Dahan, originară din Ungheni, Moldova, este una impresionantă. A făcut studii post universitare la Massachusets Institute of Technology – Sloan School of Management și doctorat la Paris II Assas University din Franța.

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu