Un Women și-a prezentat experiența în eliminarea violenței împotriva femeilor din Moldova ca studiu de caz la Universitatea Oxford. Adoptarea unei abordări inovatoare de schimbare a comportamentelor supraviețuitoarelor violenței, UN Women a reușit să crească considerabil numărul femeilor care își cunosc drepturile și solicită servicii de asistență.

La Universitatea Oxford, reprezentanta Un Women pentru Moldova, Ulziisuren Jamsran, a prezentat metode inovatoare utilizate de Un Women pentru a elimina violența împotriva femeilor și fetelor. Prin introducerea și aplicarea metodei devierii pozitive, o abordare în care femeile care au găsit o soluție pentru a pune capăt violenței în viața lor, își sprijină colegele sale, UN Women Moldova a reușit să crească considerabil numărul femeilor care își cunosc drepturile și să solicite servicii de sprijin din partea autorităților locale.

UN Women Moldova este liderul regional în promovarea și aplicarea metodelor inovatoare de combatere a violenței bazate pe gen. Începând cu anul 2016, UN Women promovează soluții care au pus supraviețuitoarelor violenței domestice în fruntea prevenirii, încurajându-le să împărtășească experiențele lor cu alte femei care suferă de abuzuri. În numai un an, metoda de devianță pozitivă introdusă de UN Women a împuternicit 44 de „campioane pozitive”, femeile care au depășit violența și au sprijinit și alte femei fac la fel. Aceste campioane au vizitat mai mult de 20 de orașe și sate din țară și au vorbit cu mai mult de 1.000 de femei despre a face primul pas către o viață fără violență.

UN Women Moldova at Oxford University 300x400

 Sesiunea a fost organizată de Programul de masterat de la Oxford University ”Consulting and Coaching for Change” (CCC). Au participat 37 de persoane, inclusiv 25 de femei, cu experiență vastă în sectorul privat și public, în societatea civilă și în organizațiile internaționale.

„Participanții și membrii facultății au manifestat un mare interes în domeniul încetării violenței împotriva femeilor. Programul CCC al Oxford oferă o oportunitate ideală pentru schimbarea liderilor pentru a înțelege mai bine problema și pentru a-și aduce propriile soluții „, spune Ulziisuren Jamsran.

„Am aflat că în orice organizație sau situație există oameni care au deja soluțiile. Aceste soluții pot fi identificate și utilizate pentru a beneficia întreaga organizație sau societate „, spune Sneziwe Damaseb, unul dintre participanții din Africa de Sud, care lucrează în sectorul privat.

Participanții la programul de Master al CCC de la Universitatea Oxford au folosit jocul de rol pentru a înțelege mai bine problema violenței domestice și au trecut printr-un proces de descoperire a soluțiilor. 

Programul de masterat ”Consulting and Coaching for Change” este realizat de HEC Paris și Școala de afaceri Said de la Universitatea Oxford. Elevii acestui program provin de pe toate continentele și sunt profesioniști cu o experiență medie de 20 de ani în diverse domenii. Programul este adresat managerilor și consultanților în domeniul dezvoltării și schimbării sociale.

UN Women Moldova at Oxford University 400x267

Programul de masterat ”Consulting and Coaching for Change” este realizat de HEC Paris și Școala de afaceri Said de la Universitatea Oxford. Elevii acestui program provin de pe toate continentele și sunt profesioniști cu o experiență medie de 20 de ani în diverse domenii. Programul este adresat managerilor și consultanților în domeniul dezvoltării și schimbării sociale.

„Toată lumea a fost foarte impresionată de modul în care a fost pregătit acest studiu de caz. Participanții la acest program la nivel executiv au avut o experiență practică și emoțională. Mulți dintre ei au simțit, de asemenea, o legătură personală cu problema eliminării violenței „, spune Lars Thuesen, membru al facultății de la Universitatea Oxford, care a participat la elaborarea studiului de caz împreună cu Un Women.

UN Women Moldova va continua să colaboreze cu Universitatea din Oxford și cu alte universități pentru a împărtăși experiențe și a discuta soluții la cele mai complexe probleme.

Sursa: www.eca.unwomen.org

Sursa foto: www.eca.unwomen.org

 

Scrie un comentariu