În data de 13 iulie A.O. „Gender-Centru”, organizația care menține secretariatul Platformei pentru Egalitate de Gen, a desfășurat Atelierul de lucru cu echipa de formatori în egalitatea de gen din cadrul Ministerului  Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului a fost lansat Proiectul „Participarea echilibrată în procesul de luarea deciziilor”, Program de coaching în realizarea egalității de gen în domeniul de securitate. Scopul proiectului: Sprijinirea activităților de consolidare a capacităților funcționarilor publici din sectorul executiv și legislativ la nivel central și local pentru integrarea perspectivei de gen în procesul de elaborare a politicilor și analizarea cadrelor, politicilor, planurilor și bugetelor legale din perspectiva de gen.

Partea oficială a evenimentului a fost reprezentată de Valentina BODRUG-LUNGU, Președinta Gender-Centru; Dorin PURICE, Secretar de Stat, MAI; Mehtap TATAR, specialistă programe, Biroul Regional pentru Europa de Est și Asia Centrală UN Women; Svetlana ANDRIEȘ, Coordonatoare Programe, UN Women Moldova.

În cadrul Atelierului au fost discutate următoarele subiecte:
– Evaluarea și reflecatrea experiențelor ca formator în domeniul Egalității de Gen;
– Cum asigurăm realizarea egalității de gen în sectorul de Poliție;
– Plan de lucru privind realizarea programului de coaching pentru Comisariatele de poliție.

Activitatea a fost desfășurată de A.O. „Gender-Centru” în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women, finanțat de Guvernul Suediei și UN Women. Opiniile exprimate în cadrul evenimentului aparțin organizatorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN WomenONU sau donatorului.

Mai multe fotografii din cadrul evenimentului pot fi vizionate AICI.

Scrie un comentariu