DESPRE NOI

GENDER-CENTRU, Clubul Politic al Femeilor 50/50 și AO ”Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane” – ODFC în cadrul Platformei pentru Egalitate de Gen implementează proiectul: „Acțiune umanitară feministă și localizată”, finanțat de către Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară cu susținerea UN Women. Proiectul contribuie la sporirea participării și leadership-ului feminin în planificarea și implementarea răspunsului umanitar.

DESPRE OPORTUNITATE 

Ca parte a proiectului, vă invităm să participați la Academia  Liderism Feminin pentru Pace. Prin intermediul Academiei propunem să aprofundăm abilitățile de liderism și să dezvoltăm cunoștințele participantelor în ceea ce privește femeile, pacea şi securitatea.

Participantele la Academie vor fi familiarizate cu prevederile Agendei „Femei, Pace şi Securitate” ca acțiuni prioritare în programul de activitate al femeilor lidere. La fel, ne propunem să lucrăm împreună pentru a analiza condițiile locale de pace și securitate și pentru a proiecta inițiative personalizate de consolidare a păcii în cadrul comunităților vizate. Vor fi organizate ateliere cu privire la abilitățile de liderism a participantelor, securitatea umană în contextul crizei umanitare, aspecte de gen a conflictelor, discriminarea în bază de gen ș.a., moderate de formatoare naţionale şi internaţionale.

Academia oferă participantelor și posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente pentru femei și fete.

Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare, pe bază de concurs, pentru desfășurarea activităților în propriile zone locale. Aceste activități ar putea include campanii de informare, educaționale, activități de dezvoltare rurală/locală împreuna cu cetăţene din Ucraina care se afla în comunitate, evenimente culturale/sociale de integrare.

Academia Liderism Feminin pentru Pace se va desfășura în perioada 25-27 august 2022, în mun. Chișinău. Limbile de comunicare  în cadrul Academiei vor fi română și rusă.

Încurajăm participarea femeilor care lucrează în domeniul apărării drepturilor femeilor și fetelor, activistelor LGBTI, reprezentantelor minorităților etnice, femeilor cu dizabilități și femeilor HIV pozitive, femei din Ucraina care locuiesc  în Moldova.

Participarea la Academie este gratuită.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de mai jos până la data de 21 august 2022.

Pentru informații suplimentare despre participarea la concurs, persoana de contact Nina Lozinschi, telefon:  069215456 

IMPORTANT  Echipa proiectului va asigura la maximum o comunicare sigură cu participantele.

29E1E9C2-F34E-46F0-A53A-E5EBA2D11E35

 

 

Scrie un comentariu