Platforma pentru Egalitate de Gen a monitorizat alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021. Despre metodologia de monitorizare și constatări legate de cele mai răspândite tipuri ale discursului sexist, precum și cifrele privind cota de gen pe listele partidelor și blocurilor electorale aflați din infografic-ul de mai jos.  10 din 22 de partide politice și blocuri electorale au inclus în programul electoral probleme și soluții cu implicația directă a dimensiunii de gen.

Raportul – Discursul sexist în spațiul public în perioada alegerilor parlamentare anticipate din 2021 în Republica Moldova ca formă a violenței împotriva femeilor în alegeri (VIFA), disponibil aici.

infografic varianta web-07

Materialul este realizat în cadrul proiectului „Combaterea sexismului, discursului sexist şi VIFA” implementat de Platforma pentru Egalitate de Gen, cu susținerea Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women Moldova) și cu suportul  financiar din partea  Suediei. Proiectul este implementat în consorțiu cu Asociația Promo-LEX, Asociația Femeia pentru Societate Contemporană, AFINA, RCTV Memoria și Gender-Centru. Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autoarelor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al Organizației Națiunilor Unite sau al donatorului.

Scrie un comentariu