În data de  30 martie  2017, membra Platformei pentru Egalitate de Gen, Olga Patlati a participat la emisiunea „Matinal Național” cu  genericul „Implicarea activă a femeilor și bărbaților în viața publică și politică a comunității” care s-a desfășurat în or. Sângerei,  la Radio Moldova.

La emisiune s-a discutat despre promovarea politicilor egalității de gen atât în raion cât și în republică, drepturi și oportunități egale pentru ambele sexe, participarea femeilor și bărbaților în procesul decizional și necesitatea  respectării cotei reprezentative de 40%  și respectarea prevederilor de plasament  pe listele candidaților.

Bârsan Ion a menționat despre cota de reprezentare a femeilor  la nivel local, din 33 consilieri raionali doar 4 sunt femei. În raionul Sîngerei din 26 primării, 9 sunt conduse de femei. La acest capitol, în raion este o dinamică pozitivă ( au fost 5 femei primare, iar acum sunt 9).

La discuție au participat Bârsan Ion – Cancelaria de Stat, Teritoriala Bălți și Olga Patlati , președinte AO ODFC, organizație membră a Platformei Egalitate de Gen.

Emisiunea o puteți audia  mai jos.

Scrie un comentariu