Reprezentanți/te ai mass-media, jurnaliști/te sunt invitați/te să participe la Atelierul de lucru cu tema „Mass-media și Agenda „Femeile, Pacea și Securitatea”.

Scopul atelierului este familiarizarea reprezentanților/reprezentantelor mass-media din diferite regiuni ale Republicii Moldova cu aspecte legate de implementarea Rezoluției 1325 și anume, abordarea corectă în conținutul mediatic a  dimensiunii de gen și implicării femeilor în procesele de pace și securitate.

Atelierul de lucru „Mass-media și Agenda „Femeile, Pacea și Securitatea” se va desfășura pe data de 15 septembrie 2021, la Complexul Summit Events, str. Tighina, 49/3, Chișinău. Locația va asigura măsuri de protecție privind COVID-19, oferind participanților/telor un mediu sigur pe toată perioada desfășurării trainingului.

Participarea la Atelierul de lucru pe tema „Mass-media și Agenda „Femeile, Pacea și Securitatea” este gratuită. Organizatorii vor lua legătura cu persoanele selectate și vor acoperi cheltuielile de transport pentru cei din afara mun. Chișinău. În caz de necesitate va fi asigurată traducerea în limba rusă.

Pentru a participa la Atelierul de lucru „Mass-media și Agenda „Femeile, Pacea și Securitatea”, vă rugăm, să completați formularul de înregistrare  accesând linkul AICI  până pe data de 13 septembrie 2021, ora 24.00.

Jurnaliștii/tele instruiți/te în cadrul atelierului de lucru vor avea prioritate la concursul materialelor media etapa II, iar câștigătorilor/oarelor li se vor oferi premii de valoare și oportunități de participare la evenimente internaționale, în dependență de situația pandemică.

Obiectivele atelierului de lucru:

  • Fortificarea cunoștințelor cu privire la rezoluțiile în domeniul „Femeile, Pacea și Securitatea”; politicile regionale conexe în rândul reprezentanților/reprezentantelor mass-media; realizarea Planului național de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea în Republica Moldova.
  • Dezvoltarea abilităților reprezentanților/reprezentantelor mass-media în vederea elucidării din perspectivă de gen a subiectelor privind implicarea femeilor în conflictele armate, consolidarea păcii și procesele de luare a deciziilor;
  • Promovarea interesului în rândul reprezentanților/reprezentantelor mass-media față de mediatizarea activă a rezoluțiilor 1325, 1820 ale Consiliului de Securitate al ONU și a rezoluțiilor de sprijin în domeniul „Femeile, Pacea și Securitatea”.

 Organizatori și parteneri: Atelierul de lucru este organizat de Gender-Centru în parteneriat cu The Global Network of Women Peacebuilders (GNWP),  cu suportul Agenției de Dezvoltare Austriacă (ADA).

Pentru informații suplimentare privind atelierul de lucru contactați Nina Lozinschi, coordonatoare de proiect. Telefon:  069215456, e-mail: lozinschin@gmail.com  

Scrie un comentariu