În septembrie 2018, ATIC, cu susținerea Suediei și UN Women, a lansat prima ediție a Programului Național de instruire în domeniul IT, prin intermediul căruia 500 de fete și femei din Republica Moldova au obținut cunoștințele și abilitățile necesare pentru specialitatea – Front End Developer. Peste 200 de persoane au înregistrat rezultate remarcabile în cadrul programului, iar 20 de femei reușit să se angajeze în câmpul muncii în acest domeniu chiar înainte de a absolvi cursul.

Succesele atinse în prima ediție a Programului au stat la baza deciziei de a continua implementarea acestei inițiative. Astfel, cu susținerea remarcabilă din partea Suediei și UN Women, ATIC va lansa în octombrie 2019 a două rundă a Programului de instruire, oferind fetelor și femeilor din Moldova posibilitatea de a acumula cunoștințe și competențe pentru una din specialitățile – Front End Developer sau Software Tester sau să obțină competențele digitale (Google Suite, Social Media, Securitatea în mediul online, Platforme de colaborare), solicitate la orice lor de muncă.


De această dată se invită prioritar reprezentantele grupurilor vulnerabile din țară (femei din zonă rurală, cu nevoie speciale, de etnie roma, persoane cu HIV, victime ale violenței, etc) care trebuie încurajate să profite de oportunitățile ce le pot redefini viitorul și le pot deschide accesul spre o carieră în unul dintre cele mai dinamice, inovative și atractive sectoare economice.


Pentru înregistrarea în cadrul Programului rugăm fetele și femeile să completeze formularul online: http://bit.ly/2mCEupY pînă la data de 20 octombrie 2019. Pentru mai multe informații, rog să fiu contactată la nr. de tel.: 079931342 sau prin email: ioriol@ict.md.

Scrie un comentariu