Pe parcursul anului precedent în Moldova au avut loc mai multe discuții fierbinți în jurul femeilor din politică, femeilor la naștere, femeilor victime a violenței și violului etc. În mare parte acestea au fost atacate și blamate.

În urma acestor situații am considerat că este timpul ca  societatea noastră care promovarea cauzelor în egalitatea de gen să se unească în cadrul unui eveniment dedicat #SOLIDARITĂȚII. Solidaritate pentru femei, solidaritate între femeile din diverse categorii socio-economice și cu diverse viziuni, dar care sunt susțin egalitatea de gen. Nu mai puțin importantă este însă solidaritatea autorităților publice, a clasei politice și a societății civile, în soluționarea problemelor cu care continuă să se confrunte femeile din Moldova.

Festivalul Solidarității între femei din 6-8 martie este pentru toți și toate care susțin, promovează și apără drepturile omului și egalitatea de gen. Solidaritatea între femei înseamnă să fii alături de cele care duc, zi de zi, o luptă pentru o viață mai bună, pentru egalitatea de șanse, pentru condiții umane de naștere, pentru dreptul la opinie, pentru posibilitatea de a-și crește copiii într-un stat în care respectul diversității și libertatea exprimării nu există doar pe hârtie, pentru dreptul la viață privată și identitate sexuală, pentru dreptul la o alegere conștientă și asumată, dincolo de constrângerea familiei sau a societății.

De aceea în acest an,  în jurul zilei de 8 martie  Platforma pentru Egalitate de Gen  alături de GenderDoc-M, Coaliția Națională ”Viața fără violență în familie”, Uniunea pentru Prevenirea HIV și reducerea riscurilor, Rețeau Femeilor cunecesități speciale din business, Asociația Femeilor de etnie romă și alte organizații ale societății civile organizează Festivalul Solidariății între femei.

Festivalul va dura 3 zile, (6, 7 și 8 martie). Tema și sloganul de bază va fi „Solidaritatea între femei”. Toate organizațiile și persoanele fizice care doresc să fie parte a acestei uniri pentru solidaritate, sunt așteptate cu mare drag la acest eveniment.                   

                                                                          Agenda Festivalului:
6 martie , 18.00 –   va avea loc un Club de discuții în care vor participa femei din diverse grupe cu istorii din experiența personală. Discuția va avea loc în Sala Roșie a Summit Events (Chișinău, Tighina 49/3).

7 martie va avea loc Conferință de presă cu îndemnul spre solidaritate.

8 martie va avea loc Marșul Solidarității. 
Marșul dedicat Zilei Internaționale a Femeilor a început să fie organizat la Chișinău, începând cu anul 2011, iar după o pauză, reluat în 2015. Solidaritatea între femei nu are statut social, culoare, religie, partid. Ea ne poate uni pe toate și toți în același marș. Marșul pentru solidaritatea între femei.

                                Vă îndemnăm să vă alăturați nouă în solidaritate între femei și cu femeile!

Sursa: www.facebook.com

Scrie un comentariu