Femeile se implică tot mai intens în orice domeniu de activitate și obțin rezultate de excelență! Cel puțin, acest lucru a fost demonstrat în cadrul celei de a V-a ediție a Forumului Anual al Femeilor din Moldova, unde s-a conturat încă o dată în plus că, activitatea antreprenorială a doamnelor din Republica Moldova, nu este un mit ci realitate. 

Circa 350 de femei antreprenoare din Republica Moldova au participat sâmbătă, 14 decembrie, la cea de-a V-a ediție a Forumului Anual al Femeilor din Moldova, organizat de Platforma Națională a Femeilor în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Scopul ediției din acest an a fost de a contura rolul asocierii femeilor, precum și de a identifica soluții pentru provocările acestora din activitatea antreprenorială și din viața socială.

De 7 ani împreună cu membrii Platformei, dezvoltăm și susținem mediul de afaceri feminin din Moldova atât la nivel național, cât și internațional.  În ultimii ani, femeile au evoluat mult în domeniul competențelor, au crescut și au înregistrat performanțe. Astăzi am pus accentul pe antreprenoriatul feminin în Moldova, probleme și modele de femei antreprenor care au reușit să facă față eșecului. Continuăm să rămânem împreună pentru că toate ne dorim să construim în fiecare zi o lume în care femeile au curajul să iasă în față și întâlnirea de astăzi este simbolul ambiției noastre”, a menționat Iulia Costin, directorul general ODIMM și președintele PNFM.

Gintautas Baranauskas, vice-director din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova  a reiterat faptul că egalitatea de gen și abilitarea femeilor au fost  și rămân aspectele cheie în politicile Uniunii Europene, inclusiv în cadrul politicilor de dezvoltare și cooperare.

Numărul femeilor în domeniul businessului este în creștere și trebuie sporit în continuare. Pentru a accelera acest proces, noi oferim finanțare prin Programul național “Femei în afaceri” implementat de ODIMM, în cadrul căruia 113 femei antreprenoare au beneficiat de granturi în ultimii doi ani. Asta înseamnă că 113 femei și-au văzut ideile materializate și au contribuit la bunăstarea familiilor lor. Femeile pot să beneficieze, la fel ca și bărbații, atât de granturi cât și de consultanță și de alte proiecte de suport a IMM-urilor, finanțate de UE care sunt implementate de  ODIMM și de alte instituții financiare internaționale”, a declarat diplomatul european.

Anna Akhalkatsidirectorul Biroului Băncii Mondiale pentru Moldova, Europa și Asia Centrală a asigurat femeile din Republica Moldova că pot beneficia de o gamă largă de oportunități.

Femeile antreprenor din Republica Moldova înregistrează o productivitate mai mare în anumite sectoare, în medie,  acestea angajeză un număr mai mare de persoane și oferă condiții mai bune pentru femeile angajate. La ora actuală, există multe oportunități și posibilități de afirmare a femeilor, trebuie doar să le identificați și să beneficiați de ele”, a spus aceasta.

Forumul Anual al Femeilor, tradițional, a reunit persoane din diferite domenii de activitate: reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, reprezentante ale mediului de afaceri, parteneri de dezvoltare naționali și internaționali, asociații de business, societatea civilă, etc.

7  femei de afaceri au fost premiate: Angela Sobol, Valentina Geamănă (Produs nou pe piață), Vasilcenco Olga, Angela Chicu (Start-up inovativ), Ivanenco Aliona, Victoria Novac (Inițiative sociale) și Ludmila Catlabuga (Femeia Anului).

Forumul Anual al Femeilor din Moldova constituie cea mai mare platformă de socializare și de susținere dedicată femeilor din Moldova, având drept scop facilitarea schimbului de experiențe și bunelor practici.

0-1-768x350 1-11-768x511

Sursa: www.ea.md

Scrie un comentariu