36692994_1785109701569674_5841755795779223552_nComplexitatea vieții și a realităților femeilor se reflectă în natura intersectorială a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

În timp ce 8 dintre cele 17 obiective integrează în mod explicit angajamentele față de femei și fete, atingerea obiectivelor de pe ordinea de zi are implicații asupra drepturilor omului ale femeilor și fetelor.

Cele șase obiective aflate în curs de revizuire la Forumul Politic la Nivel Înalt (HLPF) din 2018, privind apa și canalizarea, energia, orașele sigure și durabile, protejarea biodiversității, abordarea consumului și producției nesustenabile și asigurarea mijloacelor de implementare pentru atingerea SDG sunt la fel de importante pentru egalitatea de gen și acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă.

Acest document oferă o analiză gender detaliată asupra celor șase obiective, demonstrează modul în care femeile și fetele sunt afectate în mod diferit de eșecurile de dezvoltare și oferă recomandări specifice pentru acțiunile viitoare.

Întrucât guvernele continuă să implementeze aceste SDG-uri, Grupul Major al Femeilor oferă următoarele recomandări transversale, care sunt expuse în document AICI.

Despre Campania din 2018:

Îmbrăcămintea în culori diferite în fiecare zi, fiecare culoare reprezentând una dintre solicitările de advocacy pentru HLPF 2018. Aceste solicitări de advocacy sunt luate de la Grupul Major al Femeilor.

Toţi cei care participă la summit-ul ONU pe #agenda2030 sunt bineveniţi să arate solidaritatea şi rochia în funcţie de următoarele teme expuse în imagine.

 

Scrie un comentariu