Cazurile de violență domestică au crescut dramatic în China, după ce oamenii din mare parte a țării au fost puși în carantină în timpul focarului de coronavirus, declară activiștii chinezi citați de platforma media Axios. 

Ce se întâmplă?

Numărul de cazuri de violență în familie raportate la o secție de poliție din apropiere s-a triplat în februarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, a declarat pentru Sixth Tone, Wan Fei, fondatorul unui non-profit împotriva violenței în familie, din Jingzhou, un oraș din provincia Hubei. Activiștii subliniază faptul că poliția chineză nu a luat cazurile în serios, lăsând femeile să se apere pentru ele în mijlocul carantinei.

Cauzele violenței crescute în plină epidemie

Wan consideră că frica și anxietatea cauzate de carantina extinsă, precum și situația economică precară a multor familii, au contribuit la creșterea cazurilor de violență domestică, conform platformei Sixth Tone. „În timp ce atenția tuturor este asupra epidemiei, victimele violenței domestice sunt neglijate. Acestea merită mai multă atenție și ajutor”, spus Wan.

Săptămâna trecută, Feng Yuan, directoarea unui ONG pentru drepturile femeilor din Beijing, a declarat că organizația sa a primit de trei ori mai multe solicitări de la victime ale violenței domestice decât înainte de carantină, notează BBC într-un articol care prezintă efectele epidemiei de coronavirus asupra vieții femeilor din Asia.

Violența în familie este o problemă majoră în China, așa cum se întâmplă în multe țări

30% dintre femeile chineze căsătorite au cunoscut o formă de violență în familie, conform unui sondaj realizat în noiembrie 2016, al Federației Femeilor All-China. China a adoptat prima sa lege privind violența în familie în 2016, după ani de advocacy din partea activiștilor.

Sursa: www.libertatea.ro

Sursa foto: www.google.com

Scrie un comentariu