Violența în bază de gen este un fenomen distructiv pentru victime, dar și un impediment grav în procesul de dezvoltare a societății. Pornind de la această premisă, Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, Asociația Promo-LEX și Asociația Împotriva Violenței „Casa Mărioarei” au lansat la data de 17 iulie, Ghidul practic „Documentarea violenței în bază de gen”.

Autoarea ghidului, Ludmila Popovici, spune că lucrarea reprezintă un instrument practic de lucru în procesul de documentare a violenței în bază de gen care descrie în detaliu problematica „ … sper ca acest ghid să devină un instrument comun pentru cei care lucrează într-un domeniu atât de important dar și dificil în același timp, cum ar fi asistența victimelor violenței în familie. Acest ghid vine să completeze cadrul informațional și metodic existent și să sprijine inițiativele de îmbunătățire a situației cu privire la violența în bază de gen în Republica Moldova.”

Lucrarea oferă specialiștilor din diferite domenii informație mai amplă despre documentarea cazurilor de violență, care afectează toate domeniile vieții victimei – fizic, mintal, spiritual, economic, social, cultural. Pe de altă parte, ghidul oferă instituțiilor de învățământ, care pregătesc cadre sau asigură instruirea continuă, o viziune nouă și mai largă cu privire la violența în bază de gen, în special în ceea ce ține de centrarea pe victime și pe traume sau de abordarea interdisciplinară în asistența și documentarea cazurilor.

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Promovarea respectării drepturilor femeilor în Moldova prin combaterea violenței în bază de gen”, implementat de Asociația „Promo-LEX”, Asociația Împotriva Violenței „Casa Mărioarei” și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”. Proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Ghidul practic „Documentarea violenței în bază de gen” îl puteți găsi  AICI.

Sursa: www.facebook.com

Scrie un comentariu