CÎND: Vineri, 25 ianuarie, ora 18:00
UNDE: str. Armenească 13 A, (Armenească 13A Coworking Space)

Cazul lui Stanislav Florea, fost medic condamnat pentru violarea a 16 paciente, ne lasă încă pe mulți dintre noi cu foarte multe semne de întrebare, mai ales că nu am avut ocazia propice să discutăm public despre cauze și efecte.
Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie” împreună cu OccupyGuguță și-a propus să abordeze cazul pe un spectru mai larg. Astfel se invită la dialog deschis dedicat fenomenului violenței față de femeile-paciente ale instituțiilor psihiatrice. Se va discuta despre situația de astăzi din Republica Moldova, despre accesul pacientelor-victime la justiție, răspunsul medical și social, calitatea actului justiției dar și răspunsul ONG-urilor care reușesc să preia soarta acestor femei.

Discuția va avea loc prin prisma cazului lui Stanislav Florea, fost medic în cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălți, care la 25 octombrie 2016 a fost condamnat la 13 ani pentru violarea a 16 paciente, și care se află încă în libertate.
La dialog sunt invitați toți doritorii, se încurajeaza mass-media să manifeste interes pentru acest subiect.

Invitați: Dumitru Petru Sliusarenco, avocat Promo-LEX; Arcadie Astrahan, Centrul Comunitar de Sănătate Mintală; Gabriela Șoronga, avocată.

Sursa: www.facebook.com

Scrie un comentariu