Chișinău, 1 decembrie 2017 – Președina Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga a dat citirii, în debutul ședinței Legislativului de astăzi, a unei Declarații de condamnare a utilizării limbajului sexist în Parlamentul Republicii Moldova.
În textul Declarației se menționează:
”Stimați colegi și stimate colege,
Asistăm, în ultimul timp, la tot mai multe situații, în care deputații și deputatele din Parlamentul Republicii Moldova recurg la un comportament discriminatoriu și declarații de natură sexistă.
Noi, membrele Platformei comune de dialog a doamnelor deputate, credem ferm că diferențele de opinie și apartenență politică nu pot justifica un asemenea comportament.
Amintim că legile Republicii Moldova și normele de conduită interzic utilizarea limbajului discriminator și sexist, a expresiilor și adresărilor ce prezintă femeile și bărbații în manieră umilitoare și degradantă.
Reprezentăm cea mai importantă instituţie din țară, care este permanent în vizorul publicului. În calitate de aleși ai poporului, trebuie să avem o conduită, un mod de exprimare și un nivel de integritate personală ce pot servi drept exemple pentru cetățeni. Avem obligația să ne asigurăm că valorile pe care le comunicăm oamenilor, prin acțiunile și declarațiile noastre, respectă demnitatea umană. O ţară întreagă este cu ochiul pe noi!
În acest context, în numele Consiliului coordonator al Platformei comune de dialog a doamnelor deputate, facem apel către toți bărbații și femeile din Parlament să nu recurgă la afirmații de natură sexistă, să condamne asemenea comportamente și să se solidarizeze cu persoanele vizate de declarațiile sexiste”.
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Scrie un comentariu