Semnalează public sau sesizează autoritățile despre ✅ cazuri de violență fizică sau verbală asupra candidatelor/staff-ului electoral, ✅ mesaje sexiste și discurs instigator la discriminare în alegeri.

CUM? 🌐 accesează https://gender.monitor.md/

Primul pas, click pe butonul adaugă semnalare. Pasul doi, este necesară autentificarea printr-un cont Google, Facebook sau Odnoklassniki.  Autentificarea este necesară pentru a ne asigura că problema este sesizată de o persoană reală, fiind astfel evitate semnalările de tip spam. Suplimentar, Platforma pentru Egalitate de Gen va utiliza un filtru de verificare uman, adică o persoană, care se va asigura că informațiile plasate pe această pagină nu conțin date cu caracter personal, nu instigă la ură sau discriminare, nu conțin expresii licențioase etc. Pasul trei completează detalii despre semnalare: alege tipul semnalării, adaugă un titlu și mai multe detalii despre Ce? Cine? Când? Unde? etc., încarcă poze, video sau alte documente și transmite semnalarea.

infografic-final

Campanie realizată de Platforma pentru Egalitate de Gen, cu suportul UN Women Moldova și al Suediei. Parteneri ai Asociația Promo-LEX, Asociația Femeia pentru Societate Contemporană și Gender-Centru.

Scrie un comentariu