Perioada concediului de îngrijire a copilului este una frumoasă, dar în același timp eșuează din punct de vedere al egalității de gen și nu doar.

Stereotipurile cu privire la rolurile de gen alimentează și mai mult divizarea inechitabilă a responsabilităților de îngrijire a copiilor și le determină pe femei să se retragă de pe piața muncii.

Tinerele mămici Mariana Carabanov și Tatiana Sandu aflate în perioada concediului de îngrijire a copilului, reușesc util să îmbine sarcinile casnice cu activitatea profesională. Dovadă este și prezența lor activă la Academia de Liderism Feminin pentru Pace.

Pe durata celor trei zile de instruiri, Tatiana Sandu a demonstrat că participarea cu bebelușul în brațe la o astfel de activitate nu doar ca este posibilă ci poate fi pe cât de interactivă pe atât de utilă.

1

 

Însoțită de fetița ei, Mariana Carabanov, reprezentanta Asociație Femeilor din Poliție, le-a vorbit participantelor la Academie despre curajul de a fi Lideră într-o societate în care inegalitatea de gen încă mai predomină.

Yellow Minimalist Testimonial Instagram Post (2)

Academia de Liderism Feminin pentru Pace a fost organizată în cadrul proiectului „Acțiune umanitară feministă și localizată”, implementat de Gender-Centru în parteneriat cu Clubul Politic al Femeilor 50/50 și AO Onoarea și Dreptul Femeii Contemporane – ODFC în cadrul Platformei pentru Egalitate de Gen, cu susținerea UN Women, și finanțat de Fondul Femeilor pentru pace și asistență umanitară.

Scrie un comentariu