DESPRE NOI

”Moldova împotriva tuturor formelor de discriminare” este un proiect derulat de IREX Europe, GENDERDOC-M și Gender-Centru (organizația gazdă a Secretariatului Platformei pentru Egalitate de Gen) cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Proiectul are ca scop combaterea discriminării împotriva femeilor / comunității LGBT și promovarea egalității de gen în Republica Moldova prin două componente principale: 1) consolidarea capacității femeilor / LGBT activiste și organizații 2) creșterea gradului de conștientizare al publicului cu privire la problemele egalității de gen.

A lucra în calitate de activistă în Republica Moldova, ca și în multe alte părți ale lumii, este dificil din cauza volumului mare de muncă și a presiunii intense din partea guvernului și a societății în general. Acest lucru poate duce adesea la confruntarea persoanelor cu burnout (arderea profesională). Sprijinul nostru este conceput pentru a ajuta activistele să își dezvolte reziliența și să-și îmbunătățească mediul de lucru pentru a continua lupta pentru drepturile omului.

DESPRE OPORTUNITATE

Pentru a combate acest lucru, Platforma pentru Egalitate de Gen va oferi 10 mini granturi de până la 700 EUR pentru activiste sau ONG-uri care lucrează în domeniul drepturilor femeilor sau drepturilor LGBTQI +. Sunt oferite mini granturi pentru activități precum asistență psihologică, asistență socială, activități de recuperare / relaxare, consiliere juridică, mentorat anti-ardere, consiliere sau ateliere pentru tot personalul, alte activități necesare pentru continuarea lucrului în contextul pandemiei COVID-19. Activitățile vor depinde de necesitățile solicitantelor.

Dacă vom avea mai multe solicitări, vom organiza un program de instruire cu privire la modul de prevenire / diminuare a arderii.

Termenul limită de depunere a cererilor: Cererile pot fi depuse până pe 10 mai 2020, ora 18:00.

 Cine poate participa la programul de suport:

Persoanele individuale sau organizațiile sunt eligibile să aplice singure sau în parteneriat cu alții. Cererile vor fi selectate în baza următoarelor criterii:

  • activează ca activistă sau pentru un ONG pe parcursul ultimului an;
  • există un risc clar de ardere (burnout) pentru persoana individuală sau angajați / voluntari în organizație;
  • există o legătură clară între sănătatea lor mintală slabă și munca lor;
  • efecte durabile sau pe termen lung ale activității asupra sănătății lor mintale.

Activitățile pot fi desfășurate în orice perioadă de timp, dar trebuie finalizate până la 30 noiembrie 2020. Aplicațiile de la organizații politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Pentru participare la concurs, de completat formularul anexat și de transmis pe adresa de e-mail: secretariat.platformadegen@gmail.com

Pentru informații adiționale: 069215456, persoana de contact Nina Lozinschi, Secretară generală a Platformei pentru Egalitate de Gen.

Echipa de proiect va asigura o comunicare cu participantele în siguranță maximă.Mai multe detalii si formularul de aplicare AICI

**********************

IREX Europe, GENDERDOC-M and Gender-Center in the frame of the Project „Moldova Against All Discrimination”, with the financial support of the European Union, announces the start of “Resilience Support Programme for women/LGBTQI+ activists and organisations supporting women’s and LGBTQI+ rights”, within the 10 small grants will be provided in order to prevent/ diminish burnout. More details HERE

********************

IREX Europe, GENDERDOC-M и Gender-Centru в рамках Проекта «Молдова против всех форм дискриминации», при финансовой поддержке Европейского Союза, объявляют начало Программы поддержки устойчивости для женщин / ЛГБТКИ активисток и организаций, поддерживающих права женщин и ЛГБТКИ (LGBTQI +), в рамках которой будут предоставлены 10 мини-грантов по предотвращению/ уменьшению выгорания. Больше деталий здесь

Scrie un comentariu