În fiecare an între 25 noiembrie și 10 decembrie este marcată la nivel mondial campania 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen. Într-un nou episod al vlogului unei mame feministe, Alina Andronache a decis să vorbească despre două forme de violență care sunt ignorate în Republica Moldova.

„Vreau să vorbesc despre violența obstetrică și ginecologică – o formă de violență asupra femeilor care apare în timpul îngrijirii obstetricale, asta înseamnă ca ea apare pe perioada sarcinii, în timpul travaliului, în timpul nașterii și în perioada postpartum”, menționează Alina.

„Vă aduceți aminte de petiția celor 98 de femei care au avut de suferit în urma interacțiunii cu sistemul medical prenatal din Republica Moldova? Toate cazurile lor nu este altceva decât diferite forme de violență obstetricală și ginecologică. 98 de femei au avut curaj să vorbească public prin ce au trecut. Ele au conștientizat că tot coșmarul prin care au trecut este o încălcare gravă a drepturilor femeii, dar recunoașterea acestui fapt nu este suficientă, fiecare instituție vizată și responsabilă de a preveni și a stopa acest fenomen trebuie să întreprindă acțiuni concrete”, a mai adăugat vloggera.

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu