Alexandrina Robu este prima tânără din Moldova care a fost aleasă președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare din cadrul Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (JEUNE).

La data de 18 noiembrie, 2017, Uniunea Europeană a Tinerilor Antreprenori – JEUNE, și-a ales noua conducere pentru perioada 2017-2020, la Budapesta. Pentru prima dată în conducerea celei mai mari organizații de tineri antrepronori din Europa a fost aleasă o moldoveancă. Alexandrina Robu, lobbysta în Bruxelles și reprezentanta mai multor organizații de tineret din Moldova, va reprezenta Moldova ca președintă a Comisiei pentru Femeile Antreprenoare.

În urma alegerilor desfășurate în Ungaria, Conducerea JEUNE are următoarea structură pentru umrătorii trei ani:

Președinte: Andrea Gelfi — Italia (Confcomercio)
Președinte de onoare: Florin Jianu — România
Prim-Vicepreședinte: Patrik Kovács — Ungaria
Vicepreședinți: Ali Yucelen — Turcia și Alberto Carvalho Neto — Portugalia
Președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare – Alexandrina Robu – Moldova

Înțelegînd rolul important pe care îl au femeile în dezvoltarea mediului antreprenorial atât la nivel național, cât și European, Alexandrina Robu, a propus crearea Comitetului pentru Femeile Antreprenoare în cadrul celei mai mari Asociații Europene de Tineri Antreprenori din UE, fiind ulterior votată în funcția de Președinte al Comitetului nou format. Noua structură are drept obiectiv consolidarea unui networking european al femeilor de pe întreg continentul European.

„Le aduc mulțumiri colegilor din JEUNE, care au susținut inițiativa de creare a unui Comitet dedicat Femeilor Antreprenoare de pe continentul European. Sunt onorată să fiu aleasă în funcția de Președinte al Comitetului prin votul a organizațiilor membre care reprezintă circa 1,6 milioane de tineri antreprenori din UE și vecinătate. Îmi propun ca să reprezentăm intereselor tinerelor afaceriste în cadrul Instituțiilor Europene, mai ales în cadrul Prlamentului European și a Comisiei Europene, să creăm poduri economice între Statele Membre UE și cele din vecinătate și să facem cât mai multe schimburi de bune practici în cadrul Asociației. Cred că misiunea comitetului este să contribuie la consolidarea Europei, inclusiv prin prisma antreprenoriatului feminin”, a declarat Alexandrina Robu.

JEUNE — Young Entrepreneurs Organization of the European Union a fost fondată în anul 1994 fiind alcătuită din 19 organizații care reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori de pe întregul continent European. Organizația se axează pe promovarea spiritului antreprenorial, realizarea de inițiative de lobby pentru programele dedicate tinerilor, organizarea de parteneriate cu instituțiile europene care vizează crearea unui dialog permanent pentru dezvoltarea politicilor și programelor dedicate tinerilor antreprenori, implementarea unor proiecte care vizează mobilitatea tinerilor, asigurarea cooperării dintre mediul universitar și cel de business, precum și în facilitarea schimbului de bune practici dintre tinerii întreprinzători.

Moldova face parte din conducerea Uniunii Europene a Tinerilor Antreprenori – JEUNE

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu