IREX Europa, o organizație civilă din Franța, și partenerul național al Fondului Femeilor din Ucraina implementează o inițiativă care vizează sprijinirea și consolidarea competențelor de leadership ale femeilor tinere care promovează drepturile femeilor. Această inițiativă va dura 2 ani, cu participarea a 5 țări din regiune și cu sprijinul Uniunii Europene.

Ca parte a inițiativei în curs de desfășurare, vă invităm să participați la Academia de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului care își îndrumă activitățile în vederea protejării drepturilor femeilor și fetelor.

DESPRE OPORTUNITATE

Academia de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului se va desfășura în două cicluri de 3 zile, la fiecare dintre acestea vor participa 30 de persoane (numărul total de participanți la ambele cicluri – până la 60 de persoane). Academia va include sesiuni de instruire, mentorat și implicarea individuală a participantelor. Scopul Academiei este de a spori vizibilitatea și participarea tinerelor activiste pentru drepturile omului în viața publică a țării. În cursul Academiei participantele vor fi în măsură să aprofundeze cunoștințele lor în domeniul drepturilor omului, politica de gen, egalitatea de gen și discriminarea de gen, vor afla mai multe despre strategiile de comunicare și lucrul cu mass-media, premizele pentru campaniile de promovare de succes, scrierea propunerilor de proiecte, să înțeleagă mecanismele de influență asupra procesului decizional și cooperarea cu agențiile guvernamentale, precum și au posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc istoriile lor de succes și exemple de advocacy eficiente.

Primul ciclu al Academiei de Liderism Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului va avea loc în perioada 3-5 octombrie la Chișinău, cu un număr maxim de 30 de persoane.

Mai multe participante active, motivate, ambițioase ale Academiei vor fi invitate să participe la Academia Regională, care va avea loc la Chișinău, în primăvara anului 2019. La Academia Regională vor participa tinere apărătoare ale drepturilor omului din 5 țări – Belarus, Georgia, Moldova, Rusia și Ucraina, care vor avea ocazia să împărtășească între ele experiențele, ideile și cele mai bune practici.

Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare pe bază de concurs pentru a implementa un proiect de utilizare în practică a competențelor dobândite în cadrul Academiei.

DESPRE PARTICIPANȚI

Invităm persoanele interesate să aplice la concurs dacă:
• se identifică ca femei, inclusiv femei trans-feminine, genderqueer și persoane care nu sunt binare, care se identifică mai mult cu femeile;
• apără drepturile omului/drepturilor femeilor;
• are vârsta între 18 și 30 de ani, cu experiență într-o mișcare a drepturilor omului de cel mult 2 ani;
• are potențialul de a deveni lideră sau de a susține ferm drepturile femeilor în comunitatea sau organizația lor.

Încurajăm să participe la Academie activistele LGBTI, reprezentantele minorităților etnice, femeile cu dizabilități și femeile HIV pozitive.

Participarea la Academie este gratuită, participantele selectate vor primi tot ce este necesar în timpul evenimentelor.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de cerere la linkul https://ukr.wf/moldova și să trimiteți formularul completat prin e-mail la o.bitca@uwf.org.ua până la data de 16 septembrie 2018, inclusiv, termen extins.

Pentru informații suplimentare despre concurs, vă rugăm să sunați la (3736) 10 84 908.

Sursa: www.civic.md

Scrie un comentariu