În întreaga lume, femeile și fetele se confruntă cu amenințări directe la adresa sănătății lor reproductive, a siguranței, a drepturilor economice și mult mai mult, cu politici precum a promis „Global Gag Rule”, de a reduce resursele pentru grupurile care oferă servicii de sănătate necesare femeilor și fetelor , și interdicția de a călători, care aruncă în aer flacăra islamofobiei.

Cu toate acestea, femeile și aliații lor din orice colț al lumii nu accepta ca aceste răsturnări să aibă loc. Femeile sunt îndrăznețe si rezista. Din Brazilia până în Irak, din Nigeria  pana în Statele Unite, mișcările pentru drepturile femeilor și fetelor sunt puternice și rezistente.

„Fondul Global pentru Femei” spune că există mai multe modalități de a participa la o mișcare. Utilizați acest set de instrumente pentru a afla cum puteți fi un campion pentru egalitate!
Setul de Instrumente: 8 moduri în care puteți acționa astăzi

1. Informati-vă cu date exacte

Ce anume sunt drepturile omului /ale femeilor? Ce înseamnă acronimul „SRHR”? Cum influențează efectiv mișcările la nivel local? În lupta pentru drepturile femeii, este important să cunoaștem date exacte. (Fapte reale, nu alternative.) Cu cât cunoașteți mai multe despre aceste probleme, cu atât este mai ușor să alegeți cele care vă interesează cel mai mult și să explicați de ce sprijinul pentru femei și fete este important pentru dumneavoastră. Pentru a începe, verificați aceste resurse:

Vizitați Infographic pe pagina „Ce este o mișcare?”
Aflați fundamentele drepturilor omului/ale femeilor
Urmăriți videoclipul despre modul în care măsurăm schimbările sociale

2. Alăturați-vă să fiți informați

Alăturați-vă listei noastre de e-mailuri pentru a rămâne la curent cu cele mai recente știri despre problemele care afectează femeile și fetele din întreaga lume. În plus, veți primi apeluri de acțiune pentru a vă ajuta să protejați și să promovați drepturile omului la nivel global.

3. Urmați-vă Fondului Global pentru Femei

Urmați persoanele și grupurile care lucrează la problemele legate de drepturile omului care vă interesează și ridicați povestirile femeilor. Puteți începe prin urmărirea Fondului Global pentru femei pe Facebook, Twitter și / sau Instagram. Este o modalitate ușoară (și importantă!) De a vă arăta sprijinul. În plus, vă va ține la curent cu cele mai recente știri și cu căile de acțiune.

4. Spune-i unui prieten (sau 5 sau 500!)

Pentru mai multă informatie, este timpul să răspândiți cuvântul! Indiferent dacă împărtășești vocile femeilor pe social media sau pur și simplu vorbesti cu un prieten despre importanța drepturilor femeii la o cafea, discuția este o modalitate excelentă de a susține mișcarea. Pentru a începe, pur și simplu partajați sau repostați unul dintre link-urile de mai jos!

Twitter: Alăturați-vă și @globalfundwomen pentru a vă asigura că fiecare femeie și fată are drepturile pe care le merită! http://ow.ly/TexTf

Facebook: Alăturați-vă pentru luarea de măsuri impreuna cu 2Fondul Global pentru Femei” pentru a vă asigura că femeile și fetele de pretutindeni sunt puternice, sigure, puternice și auzite. Fara exceptii. http://ow.ly/TexTf

5. Faceți o donație

Una dintre cele mai bune modalități de a sprijini femeile și fetele este să investesti în ele! Dacă faceți o donație sau deveniți un donator lunar, puteți face o diferență semnificativă pentru grupurile de femei de bază care apără cu mult curaj drepturile femeilor Yazidi din Irak, sau dacă femeile din America Latină pot alege dacă (sau când) devin mame. Explorați raportul anual pentru a afla cum vor fi utilizați banii și ce fel de impact puteți face.

6. Creșteți gradul de conștientizare cu privire la impactul „Global Gag Rule” și avocatul pentru schimbare

Aflați mai multe despre „Global Gag Rule” și cum va afecta viața femeilor în întreaga lume. Împărtășiți Infograficurile Fondului pentru a ajuta la sensibilizarea cu privire la această politică dăunătoare, și de a ajuta la spargerea stigmatizării, susținerea schimbării, construirea de solidaritate și mobilizarea resurselor.

7. Găzduiți un eveniment

Ce e mai bine decât o petrecere? O petrecere cu un scop! Dacă vă place să atrageți oamenii împreună, luați în considerare organizarea unui eveniment în sprijinul „Fondului Global pentru femei” și a problemelor care vă interesează. Nu numai că vă puteți conecta foarte mult cu oamenii, puteți împărtăși, de asemenea, informații vitale și puteți ridica banii necesari pentru grupurile curajoase din întreaga lume.

8. Grija de sine

“Caring for myself is not self-indulgence, it is self-preservation, and that is an act of political warfare.” – Audre Lorde

Nu uitați să aveți grijă de sine! Sa radeti, sa dansati, sa petreceți timp cu oamenii pe care îi iubiți făcând lucrurile pe care le iubiți. Pentru că, așa cum sfătuiește  aparatoarea mondiala a drepturilor omului, Miriam Miranda, „lupta, ca și viața, ar trebui să fie bucuroasă”

Sursa: www.globalfundforwomen.org

Scrie un comentariu