Cea de-a 73-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (AGA 73) a fost deschisă la sediul ONU din New York, la 18 septembrie 2018, sub tema: „Realizarea Națiunilor Unite relevante pentru toți oamenii: Leadership global și responsabilități comune pentru societățile pașnice, echitabile și durabile .” Dezbaterea generală la nivel înalt, la care se reunesc șefii de stat și guverne și delegațiile ministeriale, va începe marți, 25 septembrie și va dura până la 1 octombrie.

În cadrul celei mai mari întâlniri anuale a liderilor mondiali, egalitatea de gen și împuternicirea femeilor reprezintă un subiect important al discuțiilor. Președinta Adunării Generale a ONU, María Fernanda Espinosa Garcés, doar a patra femeie președintă a AGA în istoria sa de 73 de ani, a atras deja atenția asupra violenței bazate pe gen și asupra împuternicirii politice într-un discurs despre această sesiune.

În cadrul celei de-a 73-a sesiuni, vor fi discutate mai multe subiecte, cum ar fi, diminuarea violenței împotriva femeilor și a fetelor, a salarizării egale și a politicilor de migrație responsabile de gen, a acțiunilor în domeniul climei și a orașelor incluzive.

În cursul sesiunii (5 și 8 octombrie), Adunarea Generală va acorda o atenție deosebită încetării tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor, a traficului de femei și fete și a mutilărilor genitale feminine. UN Women va prezenta trei rapoarte care descriu acțiuni de combatere a violenței și a hărțuirii sexuale împotriva femeilor și fetelor și vor aduce vocile femeilor și a fetelor la forumul global privind principalele priorități și soluții pentru avansarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Pentru mai multe informații, consultați secțiunile de știri și evenimente.

Azi la Adunarea Generală a ONU
HeForShe IMPACT Summit
CÂND: 26 septembrie, ora 10:00 – ora 12:00.
Unde: Cipriani, 110 East 42nd Street, New York
Coaliția Internațională „Equal Pay” (EPIC) Eveniment de Gaj
CÂND: 26 septembrie, 1.15 – 2.30 p.m.
Unde: Sala de mese din sud, sediul Organizației Națiunilor Unite, New York
Accelerarea eforturilor de a elimina căsătoria copilului în Africa până în 2030
CÂND: 26 septembrie, 1.15 – 2.30 p.m.
Unde: Sala de Conferințe 9, sediul Organizației Națiunilor Unite, New York
Consiliul de Securitate și Femeile, Pacea și Securitatea (WPS): Stimularea acțiunii practice
CÂND: 26 septembrie, 3-5 p.m.
Unde: Casa Germană, Auditorium, 871 United Nations Plaza, 1st Avenue / East 49th

Sursă: www.unwomen.org

Scrie un comentariu