Pe 8 martie celebrăm Ziua Internațională a Femeii. Din păcate, această zi s-a transformat dintr-o sărbătoare a femeilor emancipate în sărbătoarea sexului slab sau frumos. Primesc urări în care se accentuează păstrarea frumuseții și feminității.

8 martie nu este despre flori, cadouri și complimente, dar despre luptă, drepturi egale, putere, solidaritate, oportunități, echitate. Cu această ocazie, vină pe 8 martie la Marșul Solidărității și spune ce înseamnă 8 martie pentru tine.

Marșul este non-violent – la acest marș nu se admite nicio formă de agresivitate și violență. Marșul este incluziv și non-discriminatoriu – la acest marș pot să participe toți doritorii și toate doritoarele, indiferent de vârstă, identitatea de gen, orientare sexuală, etnie, condiție fizică sau psihică.

Marșul este organizat de 8 martie de un grup de oameni care vor să facă diferență.

Marșul dedicat Zilei Internaționale a Femeilor este organizat la Chișinău, începând cu anul 2011, şi reluat, după o pauză, în 2015.

Marșul va porni din scuarul magazinului UNIC, va continua pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la Teatrul de Operă și Balet.

Pagina evenimentului vezi aici.

Sursa: www.diez.md

Scrie un comentariu