În ultimele alegeri europene, doar 41 % dintre femei au ieşit să voteze! Trebuie să acţionăm, trebuie să ne mobilizăm: trebuie să votăm. 59 % dintre femeile din SUA au votat pentru democraţii care au contribuit la marile rezultate pe care le-au primit!

De asemenea, avem nevoie de mai multe femei candidate: nu putem lăsa alte persoane să decidă pentru noi cum va arăta Europa în următorii cinci ani. În cadrul campaniei condusa de European Women’s Lobby, se va lucra pentru a obţine o europă mai bună, axată pe drepturile omului: să aducem împreună femei pentru Europa şi să creăm o europă pentru femei. 

Prin semnarea acestei petiții, chemați (viitorii) membri ai Parlamentului European, comisarii europeni, reprezentanții statelor membre, factorii de decizie, candidații politici și partidele din toată Europa să se angajeze într-o agendă politică cu adevărat egală, diversă și incluzivă, cu drepturile femeilor în inima acesteia.

Angajament
Semnați pentru a pune presiune asupra liderilor Europei pentru a ne alătura în (RE) modelarea Europei pe care o dorim. Solicităm o reprezentare egală între femei și bărbați de 50-50 pentru o Europă în care femeile se pot bucura de drepturi egale și în care nici o femeie sau o fată nu este lăsată în urmă!

În angajament, îi rugăm pe liderii Europei să:
Traim intr-o
lume în care femeile se pot bucura de drepturi egale și de participare deplină la toate nivelurile de luare a deciziilor.
Se angajează într-o democrație europeană reală care să asigure o reprezentare egală a femeilor și bărbaților.
Recunoașterea drepturile femeilor și ale fetelor ca drepturi fundamentale ale omului.
Afirme că instituțiile UE au puterea și responsabilitatea de a crea schimbări semnificative.

De ce este important acest lucru?
Chiar dacă realizarea egalității între femei și bărbați este un obiectiv oficial al Uniunii Europene și consacrat în tratatele sale ca un principiu fundamental, egalitatea de gen nu a fost realizată, iar femeile sunt încă în mod serios subreprezentate la putere și la luarea deciziilor.

Europa, așa cum o știm, se schimbă; creșterea populismului și extrema dreaptă schimbă drastic peisajul politic în ultimii ani, punând în pericol drepturile femeilor. Femeile și fetele, reprezentând jumătate din populație, se așteaptă ca Europa să facă schimbări. Avem nevoie de a (RE) modela viitorul nostru împreună! Alegerile europene din 2019 reprezintă o ocazie unică de a face acest lucru!

European Women’s Lobby roaga să semnați și să împărtășiți acest angajament și să vă alăturați campaniei #WomenForEurope

Sursa: www.you.wemove.eu

Scrie un comentariu