În data de 19 iulie, A.O. „Gender-Centru”, organizația care menține secretariatul Platformei pentru Egalitate de Gen, a desfășurat seminarul „Egalitatea de gen în procesul decizional”.

Evenimentul face parte din programul de consolidarea capacităților funcționarilor/funcționarelor publici/-e din cadrul APC și APL de nivelul II în domeniul egalității de gen și integrarea dimensiunii de gen în procesul de elaborarea și implementare a politicilor publice. În cadrul acestuia au participat reprezentanții/-tele Oficiilor Teritoriale a Cancelariei de Stat.

Printre subiectele discutate în cadrul seminarului se numără: Abordări conceptuale ale dimensiunii de gen în APL și APC; Cadrul legal-normativ național și internațional; Buna Guvernare și Egalitatea de Gen; Bugetarea sensibilă la gen; Discriminarea în bază de gen; Politici de prevenire a discriminării în bază de gen.

Activitatea a fost realizată de A.O. „Gender-Centru” în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei ș UN Women. Opiniile exprimate în cadrul evenimentului aparțin organizatorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, ONU sau donatorului.

Mai multe fotografii din cadrul evenimentului pot fi vizionate AICI.

Scrie un comentariu