În perioada februarie-martie Clubul Politic al Femeilor 50/50, organizația gazdă a Secretariatului Platformei pentru Egalitate de Gen a desfășurat 15 sesiuni de informare și sensibilizare privind discursul sexist. Evenimentele au fost realizate cu literele din raioanele Telenești, Ștefan Vodă, Criuleni, Cahul, Ungheni, Soroca, Strășeni, Vulcănești, Anenii Noi, Bălti, Edineț, Briceni, Hincesti, Orhei,Cimislia și Chișinău. 

Scopul sesiunilor a fost de prevenirea și combaterea sexismului, discursului instigator la discriminare, discursul de ura, inclusiv recunoașterea fenomenelor respective, sesizarea și raportarea acestora către structurile de resort. Inclusiv utilizarea instrumentului online de sesizare și documentare a cazurilor de discurs exist și instigator la discriminare www.gender.monitor.md o platformă inovativă creat de Platforma pentru Egalitate de Gen în parteneriat cu Asociația Promo-LEX. 

chisinau 3

Formatoarele sesiunilor au fost Loretta Handrabura, Olga Bîtcă și Elena Rațoi, membre ale Platformei pentru Egalitate de Gen și experte implicate în monitorizarea discursului sexist în spațiul public, inclusiv în campanii electorale.

Acest sesiuni au fost desfășurate în cadrul programului comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei “Parteneriatul pentru Buna Guvernare II” și a proiectului său „Consolidarea accesului la justiție pentru victimele discriminării, infracțiunilor motivate de prejudecată și discursurilor de instigare la ură în țările Parteneriatului Estic”.

Scrie un comentariu